Inpage editor  

Vormingsaanbod

10/03/2021: Preventie en aanpak van moeilijke etertjes - Kalmthout - omgezet naar ONLINE WEBINAR!

Deze lezing werd omgezet naar een online lezing!! Tijdens deze vorming praat Vicky De Beule over de oorsprong van en aanpak bij moeilijk eetgedrag. Naast wetenschappelijke achtergrond geeft ze effectieve voedingsstrategieën en praktische tips, zodat jij thuis meteen aan de slag kan!

11/03/2021: Mijn kind is hoogsensitief én vurig - online

OMGEZET NAAR ONLINE WEBINAR - Praktische tips bij vurige buien voor jezelf en je kind. 20% van alle kinderen zijn hoogsensitief. Een minderheid daarvan heeft een sterke wil of is VURIG. Veel vurig sensitieve kinderen worden jammer genoeg niet (h)erkend als hoogsensitief, en dus gevoelig, maar eerder behandeld als 'lastig kind' met alle gevolgen vandien.

22/03/2021: Faalangst en stress bij je kind - ONLINE WEBINAR

Is je kind bang om iets niet goed te doen in een situatie waarin het beoordeeld wordt, of waarin het zichzelf beoordeelt? Vreest het niet te voldoen aan verwachtingen? Is het gestresst bij spreekbeurten, sociale contacten,… ?

01/04/2021: Stress bij kinderen - Schoten

Net als volwassenen ervaren ook kinderen en jongeren stress uit allerlei bronnen: levensgebeurtenissen, sociale verwachtingen, overprikkeling door tv, computer, verkeer... . En het afgelopen jaar werden die vaardigheden om met stress om te gaan behoorlijk op de proef gesteld.

22/04/2021: Opvoeden, het grote loslaten - Essen

Je kinderen opvoeden valt niet altijd mee. Het kan als ouders best wel een uitdaging zijn om rustig te blijven en te schakelen in het moment.

27/04/2021: Hoogsensitief ouderschap - Stabroek

Over hoogsensitiviteit is al veel geschreven en gezegd. Toch bestond er tot nu nog geen boek of lezing specifiek gericht aan hoogsensitieve ouders. Want als eenmaal de uitdaging van het opvoeden erbij komt, geraken veel hoogsensitieve ouders het evenwicht helemaal zoek.

29/04/2021: Angst is oké... maar te veel is tròp! - Hoogstraten

Angst is een universeel menselijke emotie die geen van ons allen vreemd is. Hier en nu is er echter een enorme toename van angst die buitenproportionele vormen aanneemt van een gezonde emotie naar een angst “om de angst”.

06/05/2021: Moet mijn kind nog luisteren? Op een positieve manier grenzen stellen in de opvoeding - Wuustwezel

Kinderen opvoeden is heel leuk en boeiend maar niet altijd even gemakkelijk. Wat mag een kind wel, wat niet? Elk kind heeft duidelijke grenzen nodig, maar bij het ene kind werkt dit gemakkelijker dan bij het andere kind. Wat kan je doen als het kind de grenzen niet respecteert?

10/05/2021: Echtscheiding en leven in een nieuw samengesteld gezin - Kapellen

Eén op drie gezinnen valt vroeg of laat uiteen. Dat betekent ook dat er heel veel kinderen met deze situaties te maken krijgen. Als school kunnen we aan die situatie op zich vaak niets veranderen. We kunnen wel een heel belangrijke steun betekenen voor leerlingen die het moeilijk hebben.

19/05/2021: Autisme glASShelder uitgelegd - Brecht

Van mensen met autisme wordt weleens gezegd dat ze in een eigen wereld leven, die moeilijk te begrijpen is en waar je niet gemakkelijk toe kan doordringen. Traditioneel wordt dat 'eigen wereldje' afgebeeld als een glazen koepel. Maar klopt dit wel helemaal?

20/05/2021: Eerste hulp bij emotionele ontwikkeling - Brasschaat - VOORLOPIG VOLZET*

*Momenteel is deze lezing volzet door de beperkte capaciteit van de locatie (o.w.v. afstandsregels), moest de lezing fysiek doorgaan. Je kan je wel op de wachtlijst laten zetten. Indien we het niet fysiek mogen/kunnen organiseren schakelen we over naar een digitaal alternatief en kan je alsnog deelnemen.

26/05/2021: Kinderen rouwen ook. De impact van verlies op jonge kinderen. - Schilde

Waarom gaan mensen dood? Hoe voelt het om dood te gaan? Mag je nog lachen als iemand gestorven is? Allemaal vragen van kinderen die je kan verwachten na een overlijden...