Inpage editor  

Vormingsaanbod

24/09/2020: Autisme: feiten en fabels - Essen

Over autisme kan veel gezegd worden. De feiten vliegen je om de oren. Of zijn het hardnekkige clichés of fabels die om verduidelijking vragen?

30/09/2020: Communicatie die doet groeien - Hoogstraten

Alle kinderen hebben wel eens emotionele groeipijnen. Opgroeien betekent immers ook leren omgaan met frustratie en verdriet. Moed verzamelen om nieuwe, spannende ervaringen aan te gaan.

06/10/2020: Het construct van de wildernis: over ADHD en ADD - Zandhoven

De belevingswereld van iemand met AD(H)D lijkt op een wildernis met beperkingen, maar ook met prachtige eigenschappen. De spreker trekt met zijn publiek ‘de wildernis’ in, vol anekdotes en humor.

07/10/2020: Zelfverwonding bij jongeren - Brasschaat

In deze voordracht van Nadine Callens wordt op eenvoudige manier uitgelegd wat zelfverwonding betekent en hoe je als ouder, opvoeder, leerkracht helpend kan zijn... maar ook hoe je zelf hierbij overeind blijft.

15/10/2020: Temperamentvolle kinderen - Kalmthout

Tijdens deze lezing neemt Eva Bronsveld je op inspirerende wijze mee in de wereld van een temperamentvol kind. Je krijgt meer inzicht in wat er in je temperamentvolle kind omgaat, leert herkennen wat je kind meer dan gemiddeld nodig heeft en krijgt praktische tips om je kind te ondersteunen en begeleiden.

20/10/2020: Help, een bijter in de groep! - Schoten

Bijten of gebeten worden? Het overkomt heel wat baby’s en peuters. Als er bijtgedrag plaatsvindt dan zit de emotie gegarandeerd zeer hoog. En dit niet alleen bij de jonge kinderen zelf maar ook bij hun ouders en andere opvoeders.

27/10/2020: Blij met mij - Wijnegem

Wat helpt om kinderen blij met zichzelf te laten zijn? Hoe kan een kind zich in de klas, thuis, bij een hobby, op vakantie ‘wel in zijn vel zijn’ voelen?

28/10/2020: Blijven staan in de storm - over moeilijk hanteerbaar gedrag bij kinderen - Malle

In de normale ontwikkeling van een kind zijn er verschillende vormen van agressie. We geven je tijdens deze lezing inzicht in hoe je agressie kan begrijpen en wat de functie is van agressief gedrag.

10/11/2020: Faalangst en stress bij je kind - Merksplas

Is je kind bang om iets niet goed te doen in een situatie waarin het beoordeeld wordt, of waarin het zichzelf beoordeelt? Vreest het niet te voldoen aan verwachtingen? Is het gestresst bij spreekbeurten, sociale contacten,… ?

12/11/2020: WEBINAR: Groot worden doen ze vanzelf, luisteren niet altijd - Wuustwezel

In deze online lezing hebben we aandacht voor het positieve aspect van opvoeden. Hoe kan ik kinderen aanmoedigen? Hoe kan ik prettig blijven omgaan met kinderen in moeilijke situaties? Welke regels en afspraken maak ik met kinderen? Maar vooral: wat betekent lastig gedrag in een bepaalde situatie?

17/11/2020: Kinderen rouwen ook - de impact van verlies op jonge kinderen - Schilde

Waarom gaan mensen dood? Hoe voelt het om dood te gaan? Mag je nog lachen als iemand gestorven is? Allemaal vragen van kinderen die je kan verwachten na een overlijden... Hoe praat je hierover met kinderen? Welke reacties en emoties zijn normaal?

18/11/2020: Faalangst en perfectionisme - Stabroek

“Iedereen heeft last van angst om te falen maar niet iedereen heeft faalangst.” Een van de voornaamste uitingsvormen van perfectionisme bij kinderen en adolescenten is faalangst. Sommige kinderen verkrampen, anderen raken in paniek of worden ziek. Buikpijn en hoofdpijn zijn de meest voorkomende klachten die worden veroorzaakt door faalangst. Kinderen leggen vaak de lat voor zichzelf zeer hoog.

24/11/2020: Genderbewust opvoeden - Kapellen

Genderstereotypen spelen, vaak onbewust, nog steeds een grote rol tijdens het opgroeien, meer dan je zou denken. Waarom is speelgoed bijvoorbeeld blauw voor jongens en roze voor meisjes? Vinden we het raar als jongens wenen of een meisje het voortouw neemt, en waarom dan wel? Zijn jongens beter met techniek? Zijn meisjes braver dan jongens? Leg je iets op een andere manier uit aan een jongen, dan aan een meisje?

25/11/2020: Je jonge kind op een speelse manier helpen met zijn ontwikkeling - Zoersel

Kinderen hebben nood aan een stimulerende omgeving om op te groeien. We geven je inzicht in de neurologische en motorische ontwikkeling van kinderen en tips om die te stimuleren.

26/11/2020: Kinderen zijn geen puppy's - de kracht van zelfsturing in opvoeden - Rijkevorsel

Wat hebben kinderen van ons nodig om uit te groeien tot zelfbewuste en zelfstandige volwassenen? Wat zijn helpende of belemmerende factoren in hun ontwikkeling? Hoe kunnen we richtinggevende autoriteit zijn, zonder autoritair te zijn?

07/12/2020: Kinderen en opruimen - Brecht

Kinderen en opruimen het loopt niet altijd van een leien dakje. Loop jij als ouder achter alles aan om speelgoed, schoolspullen, kledij,…..van je kinderen opgeruimd te krijgen?

: Algemene info coronamaatregelen

Voor al onze vormingen houden we rekening met de corona maatregelen: kleinere groepen met afstand tussen bubbels, afstand houden bij binnenkomen, handhygiëne, mondmaskers,... Omdat het coronavirus en de bijhorende maatregelen onvoorspelbaar kunnen zijn, is ons vormingsaanbod onder voorbehoud van wijzigingen. Check deze website en onze Facebookpagina voor de laatste info! Hopelijk tot binnenkort op één van onze vormingsavonden!