Inpage editor  

Vormingsaanbod

Onze vormingsbrochure vind je hier

Meer info over aankomende vormingen vind je op deze pagina. 

18/10/2021: Als kleine kinderen groot worden... Over tabak, alcohol en drugs - Merksplas

Heb je kinderen tussen 10 en 14 jaar die nog niet in aanraking kwamen met tabak, alcohol of drugs of er misschien juist mee beginnen te experimenteren? Dan is deze ouderreeks van 2 avonden misschien iets voor jou?

27/10/2021: Faalangst en stress bij je kind herkennen en aanpakken - Malle

Herken je jezelf of je kind in onderstaande alarmsignalen: Hij of zij is bang iets niet goed te doen in situaties waarin je kind beoordeeld wordt of waarin je kind zichzelf beoordeelt – je kind toont angst te mislukken of niet te voldoen aan verwachtingen van de school, medeleerlingen of de eigen verwachtingen. Misschien is je kind gestrest bij spreekbeurten en sociale contacten of specifiek bij de tekenles of turnen…

28/10/2021: Eerste hulp bij emoties - Hoe kan je als ouder je tiener helpen om evenwichtig met emoties om te gaan? - Schoten

Tieners belanden vaak in een emotionele achtbaan in de fase van kind naar volwassene. Het ene moment zijn ze boos, het andere verdrietig of juist erg blij. Als ouder kun je deze soms heftige emoties verwarrend vinden. Discussies tussen jou en je tiener kunnen stressvol en frustrerend zijn voor iedereen in het gezin.

09/11/2021: Over monsters, dieven en andere enge dingen: omgaan met kinderangsten - Wuustwezel

Welke angsten ervaren kinderen? Wanneer moeten we ons als (groot)ouder/opvoeder zorgen maken over deze angsten? Hoe komt het dat het ene kind meer bang is dan het andere kind? Hoe kunnen we kinderen goed ondersteunen als ze bang zijn?

10/11/2021: Temperamentvolle kinderen - Hoogstraten

Kan jouw zoon over de rooie gaan omdat zijn Spiderman T-shirt in de was zit? Komt je dochter volledig overstuur thuis omdat de juf die dag boos op haar was? Kortom, lijkt jouw kind op veel dagdagelijkse dingen heftiger, intenser of emotioneler te reageren? Dan is de kans groot dat jij toevallig een temperamentvol exemplaar hebt gekregen.

15/11/2021: Oorzaak, preventie en aanpak van moeilijke etertjes - Essen

Vicky De Beule praat over de basis van moeilijk eetgedrag, alsook over de preventie en aanpak ervan.

24/11/2021: Faalangst en perfectionisme - Broechem-Ranst

“Iedereen heeft last van angst om te falen maar niet iedereen heeft faalangst”.

25/11/2021: Slapen gaan bij peuters & kleuters, lijkt simpel, of toch niet? - Rijkevorsel

Er gebeurt heel wat voor we in slaap vallen. Voor sommige kinderen is dit heel simpel voor anderen een strijd. Wat als mijn kleuter/peuter niet naar bedje wil gaan of moeilijk in slaap geraakt? Wat kan ik doen als ouder?

30/11/2021: Het zijn SOMS kleine ettertjes... Hoe adequater omgaan met problemen bij opvoeding en gedrag? - Zandhoven

“Liam weigert zijn jas aan te doen, Lise werpt zich op de grond als ze aan tafel moet, Jelle heeft net zijn jonger broertje gebeten, Sander bonkt tegen de deur als hij zijn zinnetje niet krijgt. Lucy zit altijd stil in haar hoekje. Wolf weent als er bezoek over de vloer komt…"

01/12/2021: Alles over het potje - Wijnegem

Potjestraining en droog worden ’s nachts: het is niet even evident voor elk kind. Wanneer moet je starten met zindelijkheidstraining? Hoe moet je starten? Wanneer mag de luier uit? Wat met potjestraining voor stoelgang? Waar moet je rekening mee houden? Wat moet je doen indien het niet vlot?

02/12/2021: Doktertje spelen - Oei, wat is dat daar allemaal? - Kapellen

Seksualiteit en kinderen, het lijkt niet samen te horen. Toch maken kinderen ook op dit vlak een ontwikkeling door. Ze ontdekken hun eigen lichaam en dat van anderen. Ze zijn nieuwsgierig naar het verschil tussen jongens en meisjes. Ze spelen vadertje en moedertje of doktertje. Het hoort allemaal bij groot worden.

08/12/2021: Mindfulness voor jonge ouders - Zoersel

Balanceren tussen je rol als ouder, werknemer, partner, vriend(in), kind, ...is niet altijd evident. Ongewild neem je stress van je werk mee naar huis en ben je niet altijd de ouder/partner die je graag zou willen zijn. We leven op automatische piloot en hebben soms het gevoel in de overlevingsmodus te staan.

09/12/2021: Leven in twee huizen - Stabroek

Als partners uiteengaan, dan gaan ouders apart wonen. Dit is een maatschappelijke realiteit. Moeders en vaders moeten hun ouderschap dan anders gaan regelen. En ook voor de kinderen ontstaat een nieuwe realiteit.