Inpage editor  

Vormingsaanbod

02/04/2019: Weerbaarheidstraining voor kinderen (8 tot 12 jaar) en ouders - Brasschaat

Tijdens deze weerbaarheidstraining kan je op een leuke speelse manier ervaren en oefenen om gepast op te komen voor jezelf. Deze groepstraining is specifiek bedoeld voor kinderen met (kenmerken van) AD(H)D, ASS,...

09/05/2019: Blijven staan in de storm: over omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag - Stabroek

Kinderen laten soms moeilijk hanteerbaar gedrag zien. Voor de omgeving is het niet altijd evident om hiermee om te gaan. In deze lezing wensen we gedrag te kaderen als een vorm van communicatie. We overlopen de verschillende vormen van agressie binnen de normale ontwikkeling. Ouders krijgen inzicht in hoe ze agressie kunnen begrijpen en wat de functie is van agressief gedrag.

15/05/2019: Jongeren leren zichzelf sturen: Democratische strategieën in het opvoeden van jongeren - Kapellen

Niemand stelt de wet en het gezag meer in vraag dan pubers. Opgejaagd door gierende hormonen schieten hun lichaam, emoties en gedachten alle kanten op. Ze maken zich los van ouders en tegelijk hebben ze zoveel houvast nodig.

22/05/2019: Jongeren: een spurt (met hindernissen) naar volwassenheid - Merksplas

Volwassen worden doe je niet in één twee drie. Opgroeiende jongeren hebben heel wat nieuwe interesses en zijn op zoek naar hun nieuwe ik. Ze hebben duidelijk een eigen mening en gaan ervoor. Ouders maken zich soms zorgen, willen graag helpen, maar mogen zich vooral niet moeien. Hoe ga je daar nu mee om?

23/05/2019: Zindelijkheid - Malle

Zindelijkheid is brandend actueel en voor vele ouders een moeilijk moment tijdens de opvoeding. Vroeg of laat komt echter voor elke ouder het moment dat hun kind zindelijk wordt.

: Zet mij even op pauze - trainingsreeks voor ouders rond het opvoeden van lagere schoolkinderen met ADHD - doorlopend inschrijven

Deze reeks wordt regelmatig herhaald, er kan doorlopend ingeschreven worden. Een kind met ADHD opvoeden is een veeleisende taak. Spontaan opvoeden volstaat niet: er is nood aan een ‘bijzondere’ aanpak. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat oudertraining rond ADHD vaak meer resultaat oplevert dan therapeutische interventies op school of een individuele therapie. Ouders kunnen heel wat positiefs bereiken!