Inpage editor  

Vormingsaanbod

22/10/2019: Waakzaam zorgen voor tieners. - Schilde

Weet jij soms ook niet meer hoe het aan te pakken met je puberende zoon of dochter? Dan is de “ouderbijeenkomst waakzaam zorgen voor tieners” misschien iets voor jou. Hoe kan je waakzame zorg of nieuwe autoriteit (gebaseerd op de principes van Haim Omer) bruikbaar maken voor het dagelijks opvoeden van pubers. Met deze vorming richten we ons tot ouders die onzekerheden, vragen en spanningen ervaren in het dagelijks opvoeden van hun pubers van 12 tot 16 jaar.

23/10/2019: Hoogbegaafdheid. - Schoten

Deze interactieve lezing probeert een antwoord te geven op wat hoogbegaafdheid is. Is het goed kunnen rekenen? Veel weten? Vlot zijn in omgang met anderen? Logisch redeneren? Anders voelen? Een beetje van dit alles?

06/11/2019: Opvoeden van jongens. - Brecht

Tijdens deze voordracht word je ondergedompeld in de belevings- en ontwikkelingswereld van jongens. Je krijgt tal van inzichten en nuttige tips over de omgang met jongens. Je komt te weten hoe je beter kan inspelen op de “eigen-aardigheden” van jongens en hoe je een echte mentor voor hen kan zijn.

07/11/2019: Veilig online: Cyberpesten. - Wuustwezel

Gepest worden maakt je leven tot een heuse hel, zeker als het ook online gebeurt. Het komt extra hard aan en houdt niet op wanneer je thuis in je zetel zit. Hoe gaat Cyberpesten precies in z'n werk? Wie zijn daders en slachtoffers en wie kijkt toe? Bestaat er een perfecte aanpak, waarom moet je vooral praten en hoe begin je daaraan? Dankzij deze sessie kun je ten strijde trekken tegen de cyberpest-plaag.

14/11/2019: Peuterpuberteit. - Kapellen

Niet alleen baby’s maar ook peuters ontwikkelen zich razendsnel. Ze leren steeds beter lopen, ze leren ook woorden gebruiken en kunnen steeds meer zelf.

21/11/2019: Mindfulness voor jonge ouders. - Zandhoven

Balanceren tussen je rol als ouder, werknemer, partner, vriend(in), kind, … is niet altijd evident. Ongewild neem je stress van je werk mee naar huis en ben je niet altijd de ouder/partner die je graag zou willen zijn. We leven op automatische piloot en hebben soms het gevoel in de overlevingsmodus te staan.

27/11/2019: Blij met mij: Ontdek het talent van je kind. - Kalmthout

Kinderen die bewuster hun talent inzetten, zijn veerkrachtiger. Hoe kan jij als ouder je kind daarbij helpen? Kinderen en ouders groeien samen op. Dit doen ze zoekend, met vallen en opstaan, zo goed als ze kunnen. Vaak gaat opgroeien zonder problemen,maar soms is het ook niet zo gemakkelijk.

04/12/2019: glASShelder. - Brasschaat

Van mensen met autisme wordt weleens gezegd dat ze in een eigen wereld leven, die moeilijk te begrijpen is en waar je niet gemakkelijk toe kan doordringen. Traditioneel wordt dat 'eigen wereldje' afgebeeld als een glazen koepel. Maar klopt dit wel helemaal?

: Zet mij even op pauze - trainingsreeks voor ouders rond het opvoeden van lagere schoolkinderen met ADHD - doorlopend inschrijven

Deze reeks wordt regelmatig herhaald, er kan doorlopend ingeschreven worden. Een kind met ADHD opvoeden is een veeleisende taak. Spontaan opvoeden volstaat niet: er is nood aan een ‘bijzondere’ aanpak. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat oudertraining rond ADHD vaak meer resultaat oplevert dan therapeutische interventies op school of een individuele therapie. Ouders kunnen heel wat positiefs bereiken!