Inpage editor  

Vormingsaanbod

14/03/2019: Verbindend ouderschap: opvoeden anders bekeken (ouderreeks) - Zoersel - VOLZET!!

Speelgoed dat door de kamer vliegt. Ruziënde broers en zussen. Kleuters die weer uit bed komen als ze al lang aan het slapen moeten zijn. Kinderen die eerst niet in bad willen en er daarna niet meer uit. Borden die niet worden leeg gegeten. Pubers die niet op tijd thuis zijn… Het hoort erbij… In elk gezin!

18/03/2019: Als kleine kinderen groot worden: voor ouders van tieners over alcohol, tabak en drugs in de opvoeding (ouderreeks) - Brecht

Heb je kinderen tussen de 10 en de 15 jaar, die nog geen tabak, alcohol of drugs gebruiken of er net mee beginnen experimenteren? Dan is deze vorming iets voor jou.

26/03/2019: Mindfulness voor ouders - Hoogstraten

Balanceren tussen je rol als ouder, werknemer, partner, vriend(in), kind, ...is niet altijd evident. Ongewild neem je stress van je werk mee naar huis en ben je niet altijd de ouder/partner die je graag zou willen zijn.

02/04/2019: Weerbaarheidstraining voor kinderen (8 tot 12 jaar) en ouders - Brasschaat

Tijdens deze weerbaarheidstraining kan je op een leuke speelse manier ervaren en oefenen om gepast op te komen voor jezelf. Deze groepstraining is specifiek bedoeld voor kinderen met (kenmerken van) AD(H)D, ASS,...

02/04/2019: Eigen baas over je gedachten: Leer je kind positief denken - Schoten

Tijdens deze infoavond wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat positief denken is en hoe je dit als ouder aan je kind kunt leren. De voordelen van positief denken zijn inmiddels in vele onderzoeken beschreven. Kinderen die positief denken zijn gelukkiger en hebben meer vrienden.

02/04/2019: Opendeur autisme - Brasschaat

Naar aanleiding van de Wereld Autisme Dag, zetten we opnieuw onze deuren open. Op deze opendeur rond autisme vind je veel info over allerlei thema's: Welke hulpmiddelen bestaan er? Waar kan je terecht voor hulp? Hoe kan je autisme uitleggen aan vrienden en familie? En hoe voelt het nu eigenlijk om autisme te hebben?

03/04/2019: Ieder vedetje zijn etiketje - Schilde

ADHD, dyslexie, ASS, NLD, … Het wordt in een klas bijna zoeken naar een kind zonder stoornis. Ouders raadplegen een batterij ‘-ogen, -euten en -isten’ en keren met diagnoses en labels terug.

25/04/2019: Het huilen van je baby... Je kind beter begrijpen - Zandhoven

Huilen, de taal van je baby, wat wil je baby je vertellen? Je baby voelt, veel vroeger dan je denkt, wat er om zich heen gebeurt en doet veel ervaringen op. Je kindje bouwt spanningen op, huilen is een manier om te ontladen.

09/05/2019: Blijven staan in de storm: over omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag - Stabroek

Kinderen laten soms moeilijk hanteerbaar gedrag zien. Voor de omgeving is het niet altijd evident om hiermee om te gaan. In deze lezing wensen we gedrag te kaderen als een vorm van communicatie. We overlopen de verschillende vormen van agressie binnen de normale ontwikkeling. Ouders krijgen inzicht in hoe ze agressie kunnen begrijpen en wat de functie is van agressief gedrag.

15/05/2019: Jongeren leren zichzelf sturen: Democratische strategieën in het opvoeden van jongeren - Kapellen

Niemand stelt de wet en het gezag meer in vraag dan pubers. Opgejaagd door gierende hormonen schieten hun lichaam, emoties en gedachten alle kanten op. Ze maken zich los van ouders en tegelijk hebben ze zoveel houvast nodig.

22/05/2019: Jongeren: een spurt (met hindernissen) naar volwassenheid - Merksplas

Volwassen worden doe je niet in één twee drie. Opgroeiende jongeren hebben heel wat nieuwe interesses en zijn op zoek naar hun nieuwe ik. Ze hebben duidelijk een eigen mening en gaan ervoor. Ouders maken zich soms zorgen, willen graag helpen, maar mogen zich vooral niet moeien. Hoe ga je daar nu mee om?

23/05/2019: Zindelijkheid - Malle

Zindelijkheid is brandend actueel en voor vele ouders een moeilijk moment tijdens de opvoeding. Vroeg of laat komt echter voor elke ouder het moment dat hun kind zindelijk wordt.

: Zet mij even op pauze - trainingsreeks voor ouders rond het opvoeden van lagere schoolkinderen met ADHD - doorlopend inschrijven

Deze reeks wordt regelmatig herhaald, er kan doorlopend ingeschreven worden. Een kind met ADHD opvoeden is een veeleisende taak. Spontaan opvoeden volstaat niet: er is nood aan een ‘bijzondere’ aanpak. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat oudertraining rond ADHD vaak meer resultaat oplevert dan therapeutische interventies op school of een individuele therapie. Ouders kunnen heel wat positiefs bereiken!