Inpage editor  

Vormingsaanbod

20/04/2020: Verbindend ouderschap: opvoeden anders bekeken - Brasschaat - !VOLZET! -

In deze oudergroep leer je op een andere manier naar je kinderen kijken en luisteren. Bovendien bieden we methodieken aan om je kinderen grenzen te geven op een respectvolle manier. (gebaseerd op de principes van How2talk2kids en democratisch opvoeden)

30/04/2020: "AU TIS ME WAT". Bijzondere kinderen vragen een bijzondere aanpak! - Essen

Waarom loopt het ochtendritueel bij Anne zo dikwijls mis? Waarom wordt Lukas vaak boos uit het niets en hoe kan ik daarmee omgaan? Waarom vraagt Thomas wel tien keer wanneer de judo begint? Wil of kan Jef geen boterhammen met kaas eten? Hoe komt het dat Lieze mij vaak anders begrijpt? Hoe kan ik ervoor zorgen dat Kasper niet zo angstig is?

06/05/2020: Moet mijn kind nog luisteren? Op een positieve manier grenzen stellen in de opvoeding. - Wuustwezel

Kinderen opvoeden is heel leuk en boeiend maar niet altijd even gemakkelijk. Wat mag een kind wel, wat niet? Elk kind heeft duidelijke grenzen nodig, maar bij het ene kind werkt dit gemakkelijker dan bij het andere kind. Wat kan je doen als het kind de grenzen niet respecteert? Daarnaast is het niet altijd duidelijk wat we kunnen en mogen verwachten van kinderen.

14/05/2020: Genderbewust opvoeden. - Kapellen

Genderstereotypen spelen, vaak onbewust, nog steeds een grote rol tijdens het opgroeien, meer dan je zou denken. Waarom is speelgoed bijvoorbeeld blauw voor jongens en roze voor meisjes? Vinden we het raar als jongens wenen of een meisje het voortouw neemt, en waarom dan wel? Zijn jongens beter met techniek? Zijn meisjes braver dan jongens? Leg je iets op een andere manier uit aan een jongen, dan aan een meisje?

19/05/2020: Faalangst en stress bij je kind... - Merksplas

Herken je jezelf of je kind in onderstaande? Hij of zij is bang iets niet goed te doen in situaties waarin je kind beoordeeld wordt of waarin je kind zichzelf beoordeeld – je kind toont angst te mislukken of niet te voldoen aan verwachtingen van de school, medeleerlingen of de eigen verwachtingen? Misschien is je kind gestrest bij spreekbeurten en sociale contacten of specifiek bij de tekenles of turnen…

10/06/2020: Je kind op een speelse manier helpen met zijn (neurologische en motorische) ontwikkeling. - Zoersel

Onze maatschappij is de laatste 20 jaar sterk veranderd. We kennen op heel veel gebieden een fantastische vooruitgang. Het leven wordt ons op verschillende vlakken steeds gemakkelijker gemaakt.

: Zet mij even op pauze - trainingreeks voor ouders rond het opvoeden van lagere schoolkinderen met ADHD

Een kind met ADHD opvoeden is een veeleisende taak. Spontaan opvoeden bestaat niet: er is nood aan een ‘bijzondere’ aanpak’. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat oudertraining rond ADHD vaak meer resultaat oplevert dan therapeutische interventies op school of individuele therapie. Ouders kunnen heel wat positiefs bereiken!