Inpage editor  

Groepsaanbod 

Op deze pagina vind je meer info over onze doorlopende oudergroepen.

Meer info over inschrijven vind je hier

Verbindend opvoeden

maandag 10/10, 24/10, 7/11 & 21/11/2022 van 19u30 tot 21u30

Speelgoed dat door de kamer vliegt, ruziënde broers en zussen, kleuters die weer uit bed komen als ze al lang aan het slapen moeten zijn, pubers die niet op tijd thuis zijn... Het hoort erbij... in elk gezin.

Vaak wordt er geroepen, gedreigd, gepreekt of gestraft. Dit zorgt voor heel wat spanning binnen het gezin. Maar het kan ook anders.

In deze oudergroep leer je op een andere manier naar je kinderen kijken en luisteren. Bovendien bieden we methodieken aan om je kinderen grenzen te geven op een respectvolle manier (gebaseerd op de principes van How2talk2kids en democratisch opvoeden).

begeleiding: OLO-Rotonde vzw
locatie: 't Gastenhuys, Heilig Bloedlaan 252c, Hoogstraten
capaciteit: max. 10 personen
kostprijs: gratis

Autisme binnenstebuiten

maandag 7/11, 14/11, 21/11 en 28/11/2022 van 19u30 tot 21u30

Autisme komt in alle maten en vormen. Niet voor niets spreekt men van Autisme Spectrum Stoornis, waarbij het woordje spectrum aangeeft hoe verschillend het tot uiting kan komen.

In deze oudergroep proberen we zicht te krijgen op de verschillende facetten van autisme. We bekijken hoe autisme eruitziet aan de buitenkant, maar ook wat er binnenin gebeurt. Zo gaan we samen op zoek naar wat lastig is voor jouw kind, waar bepaald gedrag vandaan komt en hoe je hier mee om kan gaan. We reiken handvaten en hulpmiddelen aan waar je verder mee aan de slag kan gaan.

begeleiding: OLO-Rotonde vzw
locatie: nog te bepalen
capaciteit: max. 15 personen 
kostprijs: 50 euro per gezin (max. 2 personen) - inclusief werkmateriaal

Zet mij even op pauze! – Oudergroep rond AD(H)D

Data nog te bepalen. Bij interesse: aanmelden via inschrijven@olo-rotonde.be

Een kind met ADHD opvoeden is een veeleisende taak. Spontaan opvoeden is vaak onvoldoende: er is nood aan een ‘bijzondere’ aanpak. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat oudertraining rond ADHD vaak meer resultaat oplevert dan therapeutische interventies op school of individuele therapie. Je kan als ouder heel wat positiefs bereiken!

In deze reeks van 5 avonden gaan we met jou op weg om meer greep te krijgen op de opvoeding van je kind. Er wordt achtergrondinformatie gegeven rond AD(H)D en de bijhorende handvatten. We hebben het o.a. over structuur, zelfbeeld, positieve communicatie, omgaan met 'lastig' gedrag,..

Begeleiding: OLO-Rotonde vzw - RTH
Voor wie: ouders van lagere schoolkinderen met AD(H)D
Kostprijs: 50€ per gezin (max. 2 personen) - inclusief werkmateriaal
Duur: 5 bijeenkomsten van telkens 2,5 uur
Capaciteit: max. 15 personen
Locatie: nog te bepalen