Inpage editor  

07/10/2020: Zelfverwonding bij jongeren - Brasschaat

woensdag 7 oktober 2020, 20u-22u

Naar aanleiding van de week van de Geestelijke Gezondheidszorg nodigen Huis van het Kind Brasschaat en Opvoedingswinkel Nadine Callens uit om een lezing te geven rond zelfverwonding bij jongeren.

Zelfverwonding bij jongeren komt vaker voor dan we denken. Het is voor hen een middel om met heel onaangename en lastige gevoelens om te gaan. Maar zelfverwonding werkt erg verslavend en ermee stoppen blijkt niet zo eenvoudig.
Ouders, leerkrachten, eerstelijnshulpverleners of vrienden schrikken als ze die wonden of littekens opmerken en ze voelen zich vaak machteloos en soms onterecht schuldig.

In deze voordracht van Nadine Callens wordt op eenvoudige manier uitgelegd wat zelfverwonding betekent en hoe je als ouder, opvoeder, leerkracht helpend kan zijn... maar ook hoe je zelf hierbij overeind blijft.

begeleiding: Nadine Callens
locatie: Zaal Born, Azalealaan 5 (voorheen Gemeentepark 8), 2930 Brasschaat 
deze vorming is gratis  
inschrijven via mail naar inschrijven@olo.be met vermelding van welke vorming of lezing je wil volgen, je naam, e-mailadres en telefoonnummer of bellen naar 03/633 99 05

Inschrijven is in deze tijden nog belangrijker dan anders, omdat door de afstandsregels de plaatsjes beperkt zijn. Zo hebben we zicht op het aantal deelnemers en kunnen we de nodige maatregelen treffen!

Omwille van corona is het belangrijk dat: 

- iedereen die aanwezig wil zijn, zich op voorhand heeft ingeschreven;
- iedereen een mondmasker draagt;
- er genoeg afstand wordt gehouden tussen bubbels;
- handen ontsmet worden bij het betreden van de zaal.

Deze avond gaat door onder voorbehoud van de geldende corona maatregelen.

Terug