Inpage editor  

25/11/2021: Slapen gaan bij peuters & kleuters, lijkt simpel, of toch niet? - Rijkevorsel

donderdag 25 november 2021 om 20u

Er gebeurt heel wat voor we in slaap vallen. Voor sommige kinderen is dit heel simpel voor anderen een strijd. Wat als mijn kleuter/peuter niet naar bedje wil gaan of moeilijk in slaap geraakt? Wat kan ik doen als ouder? Het zijn vaak momenten dat we zelf ook rust willen ervaren en dan net zegt mijn kind, ‘nee’ ik wil niet naar bed. Welk signaal zou mijn kind willen geven? Wat betekent dit voor mijn kind, wat doet het met mij als ouder? Hoe rust brengen in het lijfje? Hoe rust brengen bij ons zelf op dat moment?

Een manier om je kleuter/peuter te ondersteunen naar het slapen gaan, kan via massage. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die worden gemasseerd, beter slapen en leren.

Ze zijn zich meer bewust van hun lichaam, respecteren meer hun eigen grenzen en die van anderen en zijn emotioneel sterker. Wil je meer voeling krijgen over wat je kan doen als ouder, hoe je een massage kan geven aan je kleuter/peuter. Dan gaat deze workshop iets kunnen betekenen voor jou.

Massage is voor iedereen toegankelijk en makkelijk door de kleding heen uit te voeren.

Samenwerken, verbinding maken, vertrouwen, het leren omgaan met aanraking en het plezier dat je samen daaraan beleeft, krijgen eveneens een ontspannen vorm. We gaan dit ter plekke ervaren. Doe makkelijke kledij aan.

Begeleiding: Annemie Van den Bergh, Integratieve psychotherapeut, verlies, rouw en trauma. Kinderyoga docent en creatieve therapeut. Met hart en ziel 15 jaar werkzaam binnen haar eigen praktijk ‘Samen op Stap’ en mede-oprichtster van Bleekweide ‘de Kempen’.
Locatie: Huis van het Kind, zaal Forsela, Hoogstraatsesteenweg 19, Rijkevorsel
Deze vorming is gratis.
Maximum aantal deelnemers: 16
Inschrijven kan vanaf 01/09/2021, bij voorkeur via mail naar inschrijven@olo.be ofwel (in de voormiddag!) bellen naar 03/633 99 05 of 03/270 06 73, met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Terug