Inpage editor  

10/02/2022: Seksuele weerbaarheid - Broechem-Ranst

Seksuele weerbaarheid

Donderdag 10 februari 2022 om 20u

Kinderen kunnen ons soms onverwacht laten blozen met de vragen die ze stellen met betrekking tot seksualiteit. Van een eerder onderdrukkende 'schuld & schaamte' moraal zijn we geëvolueerd naar een ietwat losgeslagen 'alles-moet-kunnen' moraal. Beide uitersten hebben zo hun risico's. Op deze avond zal Jürgen Peeters ons een aantal wegwijzers tonen in de seksuele jungle waarin we leven. We kijken naar wat helpend is voor kinderen om zich te kunnen ontwikkelen tot seksueel gezonde volwassenen. Naast een kort overzicht van de verschillende ontwikkelingsfasen van seksualiteit zal er ook ingegaan worden op volgende thema's:

    • Het vinden van de juiste woorden om te praten over seksualiteit
    • Verschillen en gelijkenissen tussen jongens en meisjes
    • Seksueel toenaderingsgedrag en relatiebekwaamheid
    • Vrijheid, grenzen, veiligheid en verantwoordelijkheid
    • Pornoficatie, seksuele druk en seks in het virtuele milieu

Jürgen Peeters is leraar, psychotherapeut en procesbegeleider van teams. Hij is auteur van “Kinderen zijn geen puppy’s. De kracht van zelfsturing in opvoeding”. Daarnaast is hij ook de eerste Vlaamse Aware Parenting Instructor. Hij werkt al vele jaren in diverse settingen rond de ontwikkeling van kinderen en jongeren. In 2000 richtte hij De Onderstroom op, zijn eigen praktijk voor vorming, supervisie en coaching. Hij zal ons door de ogen van het kind laten kijken en ons aan het denken en voelen zetten rond de omgang met kinderen. Pasklare antwoorden zal hij niet geven, maar eerder materiaal om zelf thuis mee aan de slag te gaan. Elk kind is immers, net als zijn ouders, uniek en anders. (www.deonderstroom.be)

Begeleiding: Jürgen Peeters, de Onderstroom

Locatie: Polyvalente zaal, Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 43, Broechem-Ranst

Inschrijven kan vanaf 10/01/2022, bij voorkeur via mail naar inschrijven@olo.be ofwel (in de voormiddag!) bellen naar 03/633 99 05 of 03/270 06 73, met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Terug