Inpage editor  

22/05/2019: Jongeren: een spurt (met hindernissen) naar volwassenheid - Merksplas

Woensdag 22 mei 2019 om 20u

“We verlangen van onze dochter dat zij een fietshelm draagt op de fiets. Zij reageert echter heel opstandig en vindt dat zij dit zelf mag beslissen, dat wij haar toch niet meer kunnen dwingen, dat dit een ‘dictatuur’ is van ons, niemand dit moet dragen …”

“Wij vragen dat onze zoon de stroom uitschakelt wanneer hij weg gaat of gaat slapen, dat hij geen vuil laat liggen op zijn kamer en in de winter de verwarming dicht draait wanneer hij gaat slapen. Zijn (stief)vader controleert regelmatig zijn kamer of dat hij dat ook doet. Hij vindt het echter niet kunnen dat we op zijn kamer komen.“

Volwassen worden doe je niet in één twee drie. Opgroeiende jongeren hebben heel wat nieuwe interesses en zijn op zoek naar hun nieuwe ik. Ze hebben duidelijk een eigen mening en gaan ervoor. Ouders maken zich soms zorgen, willen graag helpen, maar mogen zich vooral niet moeien. Hoe ga je daar nu mee om?

Samen hebben we het over deze - voor ouders niet steeds even eenvoudige - levensfase van zoon of dochter. We formuleren een aantal praktische adviezen waar je als ouder of gezin zelf mee aan de slag kunt.

Begeleiding: Maurits Wysmans; opleidingshoofd van de opleiding Sociale Readaptatiewetenschappen UCLL
Locatie: GC De MARc/kt, Markt 1, Merksplas
Deze vorming is gratis.
Inschrijven: via mail naar huiszoersel@olo.be of op 03/270 06 73 met vermelding van je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Terug