Inpage editor  

19/10/2021: 'Hoogsensitief ouderschap' - zo blijf je als hoogsensitieve ouder in balans - Baarle-Nassau

dinsdag 19 oktober 2021 om 20u

Over hoogsensitiviteit is al veel geschreven en gezegd. Toch bestond er tot nu nog geen boek of lezing specifiek gericht aan hoogsensitieve ouders. Want als eenmaal de uitdaging van het opvoeden erbij komt, geraken veel hoogsensitieve ouders het evenwicht helemaal kwijt.

Hoogsensitiviteit is erfelijk, dus mama of papa deelt met zijn kind dit kenmerk. Toch komen veel ouders pas te weten dat ze zelf hoogsensitief zijn wanneer ze ontdekken dat hun kind dit is.

Typisch aan het kenmerk hoogsensitiviteit is het wegcijferen van jezelf en meer dan je best te willen doen voor anderen. Dus als er eenmaal kinderen zijn, verlies je jezelf als ouder nog sneller uit het oog dan voorheen. Want voor je kinderen doe je nu eenmaal alles en is enkel het beste van jezelf geven goed genoeg. Je focus ligt op het welbevinden van je kind en als je dan ook nog eens een hoogsensitief kind hebt, vraagt dat eens zoveel energie. Maar wat met jezelf? Hoe ga je om met de uitdaging van het opvoeden als je zelf hoogsensitief bent zonder zelf helemaal uit balans te schieten?

Aan de hand van de negen triggers overlopen we hoe ouders beter in balans kunnen blijven en hoe “vallen” kan veranderen in af en toe alleen nog maar “struikelen”.

Begeleiding: Bieke Geenen, dramatherapeut en auteur van de boeken ‘hoogsensitief ouderschap’ en ’opa en oma zonder stress.’
Locatie: Cultureel Centrum Baarle-Nassau, Pastoor de Katerstraat 5-7, 5111 Baarle-Nassau.
Deze vorming is gratis.
Inschrijven kan vanaf 01/09/2021, bij voorkeur via mail naar inschrijven@olo.be ofwel (in de voormiddag!) bellen naar 03/633 99 05 of 03/270 06 73, met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Terug