Inpage editor  

02/12/2021: Doktertje spelen - Oei, wat is dat daar allemaal? - Kapellen - GEANNULEERD!!

donderdag 2 december 2021 om 20u - GEANNULEERD

Seksualiteit en kinderen, het lijkt niet samen te horen. Toch maken kinderen ook op dit vlak een ontwikkeling door. Ze ontdekken hun eigen lichaam en dat van anderen. Ze zijn nieuwsgierig naar het verschil tussen jongens en meisjes. Ze spelen vadertje en moedertje of doktertje. Het hoort allemaal bij groot worden.

Onze kleuters gaan experimenteren. Vaak roept dit gedrag vragen op over wat ik als ouder kan toe laten en wat ik moet verbieden.

• Hoe gaat onze maatschappij om met dit thema? Zijn we hyperalert geworden en te angstig voor ‘normaal seksueel gedrag'? Of zijn we net te laks en krijgen onze kleuters te veel seksueel getinte prikkels binnen via allerlei kanalen?

• Wat als mijn dochter uitgesproken jongensgedrag stelt? Of mijn zoon zich graag verkleedt als meisje?   

• Hoe kan er al op jonge leeftijd een openheid zijn waarbij kinderen de boodschap krijgen dat het oké is dat ze mogen zoeken naar hun eigenheid in relaties en in seksualiteit?

Begeleiding: Lies Ledegen, Kindertherapeute bij praktijk Kroost
Locatie: Zaal Lux, Marktplein 1, Kapellen  ONLINE WEBINAR --> GEANNULEERD!!
Deze vorming is gratis.
Inschrijven kan vanaf 01/09/2021, bij voorkeur via mail naar inschrijven@olo.be, ofwel (in de voormiddag!) bellen naar 03/633 99 05 of 03/270 06 73, met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Terug