Inpage editor  

20/10/2021: 'Consuminderen' met kinderen - Kalmthout

woensdag 20 oktober 2021 om 20u

Als ouder wil je graag dat je kinderen verstandig omgaan met voedsel, met water, met spullen of met afval. Toch vraagt het soms veel geduld kinderen te leren om het licht uit te doen of de kraan dicht te draaien.

Voor deze sessie hebben we de Low Impact Man (Steven Vromman) op bezoek. Hij vertelt eerst kort over zijn eigen ervaringen en gaat dan met jullie aan de slag rond volgende vragen:

 • Welke tips zijn de belangrijkste als je de voetafdruk wil verkleinen?

 • Op welke manier kan je kinderen best respect voor de natuur bijbrengen?

 • Hoe vind je een evenwicht tussen stimuleren en verbieden?

 • Hoe kan je gewoontjes op een fijne manier veranderen?

 • Hoe zit het met pubers, is een andere aanpak nodig?

  We gaan geen theoretische discussies voeren over het milieu of het klimaat, maar praktisch bekijken welke stappen we zelf kunnen zetten, samen met onze kinderen.

  Steven Vromman is bekend als de Low Impact Man. In 2008 ging hij het experiment aan om samen met zijn kinderen (toen 10 en 13 jaar) zo ecologisch mogelijk te leven. Hij is pedagoog van opleiding en schreef het boek ‘We hebben maar één planeet, groene tips voor Low Impact Kids.’

  Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Avansa regio Antwerpen.

  Begeleiding: Steven Vromman, ‘Low Impact Man’
  Locatie: Strijboshof, Achterbroeksteenweg 69, Kalmthout
  Deze vorming is gratis.
  Inschrijven kan vanaf 01/09/2021, bij voorkeur via mail naar inschrijven@olo.be, ofwel (in de voormiddag!) bellen naar 03/633 99 05 of 03/270 06 73, met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Terug