Inpage editor  

30/04/2020: "AU TIS ME WAT". Bijzondere kinderen vragen een bijzondere aanpak! - Essen

donderdag 30 april 2020 van 20u-22u

Waarom loopt het ochtendritueel bij Anne zo dikwijls mis? Waarom wordt Lukas vaak boos uit het niets en hoe kan ik daarmee omgaan? Waarom vraagt Thomas wel tien keer wanneer de judo begint? Wil of kan Jef geen boterhammen met kaas eten? Hoe komt het dat Lieze mij vaak anders begrijpt? Hoe kan ik ervoor zorgen dat Kasper niet zo angstig is?

Op deze en vele andere vragen antwoorden we niet met dure woorden of theorieën maar met concreet toepasbare inzichten, handvaten in overvloed, veel praktische tips & tricks en talloze ideeën voor eenvoudig ondersteunend materiaal. 

We focussen op de mooie kwaliteiten en talenten van kinderen met autisme en kijken hoe we die optimaal kunnen inzetten voor hun persoonlijke groei. 

We staan tevens stil bij hoe je als ouder kan omgaan met ‘lastig’ gedrag van je kind. We stellen straffen en belonen in vraag en zetten hiertegenover een verbindende ondersteunende en krachtige aanpak, waarbij - het behouden van - een goede relatie met je kind essentieel is.

Kom en laat je inspireren! Je gaat met een grote portie inzichten, concrete informatie en tips voor je kind en jezelf naar huis.

begeleiding: Reinhilde Vanderlinden, begeleider van Autismeplus
locatie: LDC ’t Gasthuis, Nollekensstraat 5, 2910 Essen
deze vorming is gratis
inschrijven via mail naar inschrijven@olo.be of op 03/633 99 05, met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer

Terug