Inpage editor  

27/04/2022: Als leren pijn doet - Zoersel

Als leren pijn doet

Woensdag 27 april 2022 om april 20u

Leren op school gaat niet altijd vanzelf. Ook gezonde, leuke, intelligente kinderen slagen er soms niet in vlot te leren lezen of rekenen.

Als leren pijn doet, laat zich dat ook thuis voelen. Het kind kan zich thuis of op school onbegrepen gaan voelen, zijn zelfvertrouwen kwijtraken en zelfs druk of onhandelbaar, lastig of agressief worden. De ouders worden teleurgesteld in hun verwachtingen. Dit kan leiden tot grote spanningen en problemen in het gezin.

Waar moeten ouders met hun vragen terecht als anderen hen overbezorgd noemen? Hoe kunnen ze vertrouwen hebben in de leerkrachten en begeleiders van hun kinderen als ze het gevoel krijgen dat hun bekommernissen en vragen niet ernstig worden genomen?

Deze lezing biedt antwoorden op deze vragen, geeft advies bij het opvoeden van kinderen met leerstoornissen en helpt bij het zoeken naar aangepaste hulp. Ook geeft de lezing leerkrachten inzicht in wat het voor een gezin betekent als een van de kinderen met leerstoornissen worstelt.

Begeleiding: Professor Pol Ghèsquiere (Gezins- & Orthopedagogiek – KU Leuven)

Locatie: Kapel gemeentehuis, Handelslei 167, Zoersel

Inschrijven kan vanaf 10/01/2022, bij voorkeur via mail naar inschrijven@olo.be ofwel (in de voormiddag!) bellen naar 03/633 99 05 of 03/270 06 73, met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Terug